Türk vatandaşlarının yurtdışında ev satın alırken ilk tercihi Yunanistan

Tamer Ulay tarafından tarihinde yayınlandı

Yunanistan ülkede en az 250 bin Euro değerinde gayrimenkul satın alanlara oturum izni veriyor. Bu uygulamayı Türk vatandaşları çok sevdi. Türkiye, vatandaşları Altın Vize kapsamında Yunanistan’da en fazla konut satın alan ülkeler sıralamasında 3. sırada yer alıyor. Haziran 2019 itibariyle tam 413 Türk vatandaşı Yunanistan’dan gayrimenkul satın aldı. Diğer Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında Türk vatandaşlarının yurtdışında ev satın alırken ilk tercihi Yunanistan olduğu görülüyor.

Avrupa’da birçok ülkede Altın Vize programı uygulanıyor. Ülkede belirli miktarda bir ücret ödeyerek gayrimenkul satın alanlara oturum vizesi veriliyor. Belli bir süre sonra ise AB pasaportu almak mümkün. Şartlar ve yatırım miktarı ülkeden ülkeye göre değişiyor. Yunanistan’ı cazip kılan ise en az yatırım mikrarının diğer ülkelere göre düşük olması. En az 250 bin Euro değerinde gayrimenkul satın alan Altın Vize’den yararlanabiliyor. Vize süresince AB ülkelerine vizesiz seyahat edebiliyorsunuz. Oturum aldığınız ülkede yaşayabilir, çocuğunuzu okula gönderebilirsiniz.

Türkiye ile Yunanistan komşu ülkeler. Dilleri ve dinleri farklı olsa da kültürel yakınlıklar çok güçlü. Ayrıca Türkiye’den Yunanistan’a ulaşım çok kolay. İstanbul’dan her gün onlarca sefer var. Yaklaşık 1 saatte Atina’ya ulaşmak mümkün. İstanbul ve İzmir’den otobüs seferleri bile var. Tüm bu faktörler Türk vatandaşlarının Altın Vize tercihinde Yunanistan’ı ilk sıraya oturtuyor.

Satlan 100 konutun 9’unu Türkler aldı

4 Haziran 2019 tarihi itibariyle 413 Türk vatandaşı Altın Vize Yunanistan’da konut satın aldı, bu ülkede oturum iznine kavuştu.  Yunanistan bu tarihe kadar toplam 4 bin 537 kişiye oturum izni verdi. Bu veriler satılan 100 konuttan 9’unu Türk vatandaşlarının aldığını gösteriyor.

Listenin zirvesinde her Avrupa ülkesinde olduğu gibi Çin var. 2 bin 757 Çin vatandaşı Altın Vize kapsamında Yunanistan’a yatırım yaptı. Ruslar 428 vize ile ikinci sırada. Dördüncü sırada 132 ile Mısır, beşinci sırada ise 125 ile Lübnan yer alıyor.

Türk vatandaşlarının ilk üç sırada uzun süre kalması bekleniyor.


Tamer Ulay

Tamer Ulay, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği göçmenlik hukuku konusunda uzman olup, Londra merkezli Garth Coates Göçmenlik Hukuku firmasının Kıdemli Dosya Uzmanı olarak görev yapmaktadır. Bu blogun yöneticisi olarak, göçmenlik yasalarındaki değişiklikleri, vizelerle ilgili karşılaşılan sorunları ve İngiltere göçmenlik mahkemelerinin önemli kararlarını sizlere sunmaktadır. Göçmenlik sektöründe 30 yılı aşkın deneyimiyle yalnızca Birleşik Krallık’a yönelik başvurularda değil, aynı zamanda Portekiz, Yunanistan, Kıbrıs, İtalya ve İspanya gibi ülkelerdeki altın vize ve yerleşim başvurularında da uzmandır. Ayrıca, Tamer Ulay, AB ve Karayip Adaları’ndaki oturma izinleri ve çifte vatandaşlık programlarına odaklanan Coates Global firmasının üst düzey yöneticisi ve iş geliştirme direktörüdür. Vizesiz Dünya blogu hakkındaki görüş ve eleştirilerinizi, ayrıca AB ülkeleri veya Birleşik Krallık’a yönelik göçmenlik taleplerinizi Tamer Ulay ile paylaşmaktan çekinmeyin. E-posta: tamerf@garthcoates.com WhatsApp: +44 791 612 05 44