Boris Johnson’dan Londra’ya gelmek isteyen yabancı yeteneklere “özel vize” Tasarisi

Tamer Ulay tarafından tarihinde yayınlandı

BorisjohnsonLondra Belediye Başkanı İngiltere İçişleri Bakanliği’na, dünya çapındaki başarılı ve parlak yeteneklerin Londra’ya gelmesini teşvik edecek “Londra Vizesi” projesini sundu.

6 Nisan 2013 ve 5 Nisan 2014 tarihleri arasında, Britanya Sosyal ve Bilim Akademisi (British Academy) gibi yetkili kuruluşlar tarafından onaylanabilecek ‘Tier 1 – Üstün Yetenek Vizesi’ kategorisinde 1000 kişilik vize limiti var. Bu vizelerden, sanat ve bilim alanında dünya çapında yetenekli olan kişiler yararlanabilecek.

Belediye Baskani’nin ilk planlarina gore, bu vizelerin 100’u Londra’ya tahsis edilebilir ve Londra Belediyesi, en iyi adayları seçmek için onaylayıcı kuruluşlarla birlikte çalışabilir. Seçilen kişilere Birleşik Krallık’a girişlerini hızlandırmak için resmi onay verilerek, haftalar ve hatta aylara varabilen bekleme süreleri kısaltılmış olur.

Financial Times’a açıklamalarda bulunan Boris Johnson, “Bu, Silikon Vadisi’nin yeteneklerine ve Pekinli modacılara düşünce ve projelerini hayata geçirmek ve iş kurmak için Londra’nın global çapta ideal bir yer olduğu mesajını verecektir.” dedi.

Bu, işadamları ve işletmeleri mutlu edebilecek bir girişim. Çünkü, pahalı ve zor vize sisteminden dolayı, AB dışındaki ülkelerden iş gücü edinmenin zor olması, yetenekli kişileri çalıştırmak isteyen işletmelerde maliyetlerin yükselmesine neden oluyor.

Londra Belediye Başkan Yardımcısı, Kit Malthouse, bu önerilen taslağın ileride genişletilebileceğini söyledi ve ‘Elimizde “Apple” var, ihtiyacımız olan tek şey kendimize bir “Steve Jobs” bulmamız ‘ diye ekledi. Malthouse, ayrıca bireysel yeteneklerin tasarım ve teknoloji gibi alanlarda önemli farklar yaratabileceklerini belirtti.


Tamer Ulay

Tamer Ulay, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği göçmenlik hukuku konusunda uzman olup, Londra merkezli Garth Coates Göçmenlik Hukuku firmasının Kıdemli Dosya Uzmanı olarak görev yapmaktadır. Bu blogun yöneticisi olarak, göçmenlik yasalarındaki değişiklikleri, vizelerle ilgili karşılaşılan sorunları ve İngiltere göçmenlik mahkemelerinin önemli kararlarını sizlere sunmaktadır. Göçmenlik sektöründe 30 yılı aşkın deneyimiyle yalnızca Birleşik Krallık’a yönelik başvurularda değil, aynı zamanda Portekiz, Yunanistan, Kıbrıs, İtalya ve İspanya gibi ülkelerdeki altın vize ve yerleşim başvurularında da uzmandır. Ayrıca, Tamer Ulay, AB ve Karayip Adaları’ndaki oturma izinleri ve çifte vatandaşlık programlarına odaklanan Coates Global firmasının üst düzey yöneticisi ve iş geliştirme direktörüdür. Vizesiz Dünya blogu hakkındaki görüş ve eleştirilerinizi, ayrıca AB ülkeleri veya Birleşik Krallık’a yönelik göçmenlik taleplerinizi Tamer Ulay ile paylaşmaktan çekinmeyin. E-posta: tamerf@garthcoates.com WhatsApp: +44 791 612 05 44