Bakanlık vize başvurularında bekleme süresini hızla düşürüyor, ama nasıl?

Tamer Ulay tarafından tarihinde yayınlandı

Hatırlayacağınız üzere, önceki yazımda bakanlık memurlarının Temmuz ve Ağustos ayında başvuranların dosyalarını atlayarak, Eylül ayındaki dosyaları incelemeye başladıklarını, dolayısıyla 6 ay olan bekleme süresini hileli bir şekilde 4 aya düşürdüklerini açıklamıştım.

Son yazımdan bugüne geçen 2 aylık zaman içinde, yetersiz memur sayısı nedeniyle Eylül ayındaki dosyaları zorlukla bitirebildiler. Eylül dışında, yani Temmuz, Ağustos, Ekim ve Kasım aylarında başvuranların önemli bir kısmının dosyasına dokunamadılar bile.

Bakanlık, bekleme süresinin yeniden ve hızlı bir şekilde uzamaya başladığını görünce, daha radikal bir karar aldı. Aralıktan önce başvuranların zaten yeterince zaman kaybettiğini düşünerek, yeni başvuranların zaman kaybetmelerinin önüne geçmek ve bekleme süresini 2 ayın altına düşürme başarısında bulunduklarını istatistiksel bilgi olarak verebilmek amacıyla,  geçtiğimiz Ocak ayındaki dosyaları incelemeye başladılar.

Şimdi Parlamentoda soru önergelerine ve milletvekillerinin yazılı isteklerine verdikleri yanıtlarda, Ankara Anlaşmasında bekleme süresini 2 ay olarak açıklayabilecekler. Gerçek anlamda muhteşem bir başarı (!).

Aralık ayından önce başvuran, hatta ve hatta çok daha öncesinde Temmuz ve Ağustos ayında başvurup halen yanıt alamayanların, kendilerinden aylar sonra başvuranların yanıt aldıklarını duyduklarında yaşayabilecekleri psikolojik yıkıntıyı tahmin edebiliyor musunuz?


Tamer Ulay

Tamer Ulay, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği göçmenlik hukuku konusunda uzman olup, Londra merkezli Garth Coates Göçmenlik Hukuku firmasının Kıdemli Dosya Uzmanı olarak görev yapmaktadır. Bu blogun yöneticisi olarak, göçmenlik yasalarındaki değişiklikleri, vizelerle ilgili karşılaşılan sorunları ve İngiltere göçmenlik mahkemelerinin önemli kararlarını sizlere sunmaktadır. Göçmenlik sektöründe 30 yılı aşkın deneyimiyle yalnızca Birleşik Krallık’a yönelik başvurularda değil, aynı zamanda Portekiz, Yunanistan, Kıbrıs, İtalya ve İspanya gibi ülkelerdeki altın vize ve yerleşim başvurularında da uzmandır. Ayrıca, Tamer Ulay, AB ve Karayip Adaları’ndaki oturma izinleri ve çifte vatandaşlık programlarına odaklanan Coates Global firmasının üst düzey yöneticisi ve iş geliştirme direktörüdür. Vizesiz Dünya blogu hakkındaki görüş ve eleştirilerinizi, ayrıca AB ülkeleri veya Birleşik Krallık’a yönelik göçmenlik taleplerinizi Tamer Ulay ile paylaşmaktan çekinmeyin. E-posta: tamerf@garthcoates.com WhatsApp: +44 791 612 05 44

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.