Portekiz’de konut alanlara Avrupa Birliği Vatandaşlığı

Tamer Ulay tarafından tarihinde yayınlandı

iStock_000060208570_SmallPortekiz hükümetince “GOLDEN VISA” -Altın Vize- olarak tanıtılan ve 2012’den bu yana uygulanan yasal düzenlemeyle, Portekizde en az 350 bin Euro tutarında konut alanlara ilk 5 yıllık geçici oturum izninden sonra, süresiz oturum izni ve 6. yılda ise Portekiz vatandaşlığı fırsatı tanınıyor.

Bugüne kadar 3,000 civarında yabancının konut alarak, Portekiz’de oturum ve çalışma hakkı kazandığı ve ek olarak tüm schengen ülkelerinde geçerli vizeye sahip olduğu bildiriliyor. 5 yıl süreyle hem Portekizde oturum ve çalışma hakkı edinmek, hem de tüm Schengen bölgesinde vizesiz seyahat etmek isteyenler için, ALTIN VİZE uygulaması çok önemli bir fırsat olarak gösteriliyor.

Portekiz’in ALTIN VİZE uygulamasında göze çarpan özellikler şunlar:

  • Portekizde yaşama zorunluluğu yok. Konut alan herkes, yılda 14 gün Portekiz’de bulunması yeterli oluyor.
  • Konut alan kişi ve bu kişiye bağımlı aile bireyleri bu fırsattan yararlanabiliyor.
  • 350 bin Euro gibi bir rakamla çalışma ve oturum izninin yanısıra, Schengen bölgesinde geçerli vizesiz seyahat olanağı sağlıyor
  • Satın alınan konut kiraya verilerek, kira geliri elde edilebilir.
  • 5 yıl süre sonunda kalıcı oturum alınabiliyor
  • Başlangıç üstü düzeyinde Portekizce bilinmesi koşuluyla 6. yıldan sonra vatandaşlık alınabilir.
  • Portekiz, AB üyesi olduğu için Portekiz vatandaşlığı bütün AB ülkelerinde serbest dolaşım, yaşama ve barınma olanağı veriyor.

Portekiz Büyükelçiliği’nin de katkılarıyla 20 Şubat 2016’da Istanbul’da ALTIN VİZE uygulamasının açıklanacağı seminer verilecek. Seminer, Londra’dan Garth Coates Solicitors tarafından düzenleniyor ve firmanın Türkçe bilen ekibi tarafından Portekiz’in ALTIN VİZE uygulaması detaylı olarak anlatılacak.

Seminere katılım ile ilgili detaylı bilgi www.ingilterevizesi.com adresinden edinilebilir.


Tamer Ulay

Tamer Ulay, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği göçmenlik hukuku konusunda uzman olup, Londra merkezli Garth Coates Göçmenlik Hukuku firmasının Kıdemli Dosya Uzmanı olarak görev yapmaktadır. Bu blogun yöneticisi olarak, göçmenlik yasalarındaki değişiklikleri, vizelerle ilgili karşılaşılan sorunları ve İngiltere göçmenlik mahkemelerinin önemli kararlarını sizlere sunmaktadır. Göçmenlik sektöründe 30 yılı aşkın deneyimiyle yalnızca Birleşik Krallık’a yönelik başvurularda değil, aynı zamanda Portekiz, Yunanistan, Kıbrıs, İtalya ve İspanya gibi ülkelerdeki altın vize ve yerleşim başvurularında da uzmandır. Ayrıca, Tamer Ulay, AB ve Karayip Adaları’ndaki oturma izinleri ve çifte vatandaşlık programlarına odaklanan Coates Global firmasının üst düzey yöneticisi ve iş geliştirme direktörüdür. Vizesiz Dünya blogu hakkındaki görüş ve eleştirilerinizi, ayrıca AB ülkeleri veya Birleşik Krallık’a yönelik göçmenlik taleplerinizi Tamer Ulay ile paylaşmaktan çekinmeyin. E-posta: tamerf@garthcoates.com WhatsApp: +44 791 612 05 44