Aile Birleşim Vizelerinde Ciddi Değişiklikler Yapıldı

Tamer Ulay tarafından tarihinde yayınlandı

13 Haziran 2012’de İngiltere parlamentosu tarafından kabul edilen yasa metni, İngiltere’de yerleşik durumda olan İngiltere vatandaşları ve süresiz oturum izni sahipleri ile İngiltere’de iltica başvuruları kabul edilmiş olanların aile bireylerini ilgilendiriyor.

Hükümete göre reform niteliğinde olan bu değişiklikler, gerçekte onbinlerce kişiyi çok zor durumda bırakacak gibi görünüyor.

Yasaya göre, 9 Temmuz 2012’den sonra uygulamaya girecek kurallar şunlar:

  • Süresiz oturum izni için eskiden 2 yıl olan bekleme süresi, 5 yıla çıkarılıyor. Aynı zamanda, bu süre zarfında devlet yardımı alınması kesinlikle söz konusu olamayacak.
  • İngiltere dışında 4 yıl beraber yaşayan eşlerin otomatik süresiz oturum izni alması artık mümkün olmayacak. Bunların İngiltere’de 5 yıl beraber yaşaması gerekecek.
  • Eşini getirmek isteyenlerin, yılda en az 18,600 sterlin kazanıyor olması gerekecek
  • Eşi ve 1 çocugunu getirmek isteyenler için minimum kazanç miktarı 22,400 olacak ve her bir ek çocuk için bu miktara 2,400 sterlin eklenecek
  • Ve en zoru da, süresiz oturum izni almak isteyen eşlerin, orta düzey üstünde (B1 düzeyde) İngilizce bilmesi gerekecek.

Yapılan değişikliklerle, ülke dışındaki aile bireylerini çok ciddi zorlukların beklediği kesin. Ancak, Avrupa Adalet Divanı’nın insan hakları konusundaki hassasiyeti de ortada. Bu nedenle, ülke dışındaki eş ve çocuklarını İngiltere’ye getirmek isteyenler zorlu bir yasal mücadeleye hazır olmalı. Bize göre, hükümetin yaptığı bu değişiklikler, ciddi bir yasal mücadele ile Avrupa Adalet Divanı’ndan geri dönecektir.

Aile birleşimi, evlilik vizesi ya da süresiz oturum iznine başvurmak isteyenlerin, hızlı bir şekilde 9 Temmuz 2012’den önce başvurularını yapmalarını tavsiye ediyoruz.


Tamer Ulay

Tamer Ulay, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği göçmenlik hukuku konusunda uzman olup, Londra merkezli Garth Coates Göçmenlik Hukuku firmasının Kıdemli Dosya Uzmanı olarak görev yapmaktadır. Bu blogun yöneticisi olarak, göçmenlik yasalarındaki değişiklikleri, vizelerle ilgili karşılaşılan sorunları ve İngiltere göçmenlik mahkemelerinin önemli kararlarını sizlere sunmaktadır. Göçmenlik sektöründe 30 yılı aşkın deneyimiyle yalnızca Birleşik Krallık’a yönelik başvurularda değil, aynı zamanda Portekiz, Yunanistan, Kıbrıs, İtalya ve İspanya gibi ülkelerdeki altın vize ve yerleşim başvurularında da uzmandır. Ayrıca, Tamer Ulay, AB ve Karayip Adaları’ndaki oturma izinleri ve çifte vatandaşlık programlarına odaklanan Coates Global firmasının üst düzey yöneticisi ve iş geliştirme direktörüdür. Vizesiz Dünya blogu hakkındaki görüş ve eleştirilerinizi, ayrıca AB ülkeleri veya Birleşik Krallık’a yönelik göçmenlik taleplerinizi Tamer Ulay ile paylaşmaktan çekinmeyin. E-posta: tamerf@garthcoates.com WhatsApp: +44 791 612 05 44

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.